office@funcity.bg
Home /

Актуално!

Петото издание на FUNCITY ще се проведе, макар и с променени дати. Тази година вместо да посрещнем, ще изпратим лятото. Датите са 27 – 30 август, като започваме да подгряваме още от 20 август. Можете да се запознаете с пълната програма на фестивала от следния линк: Изтегли Програма FUNCITY 2015


Поради затруднения в комуникацията и ефективния диалог с Дирекция “Образование и младежки дейности” на Община Варна. Фестивал FUNCITY 2015 няма да се проведе през юли месец, както бе първоначално планирано. Искрено се извиняваме за създаденото неудобство на всички вече одобрени участници. Надяваме се да намерим вариант за възстановяване на диалога с Община Варна и запазване на това уникално по рода си събитие. За повече информация относно затрудненията при работа с дирекция “Образование и младежки дейности” и проведената с тях комуникация, можете да свалите събраната документация от следния линк: FUNCITY 2015 официално становище и документи за отлагане


Набирането на предложения за участие във FUNCITY 2015 стартира. Заявките за участие се приемат до 30 април 2015 г. на адрес: apply@funcity.bg. Фестивалът е с некомерсиална цел и е отворен за нови и нестандартни дейности, атрактивни събития и занимания, активно включващи млади хора:

Изтегли – формуляр за кандидатстване на български


 

Планираните дейности с танци на открито в Аспарухово за днес – 02 октомври, и ден на модерните танци на площад “Независимост” на 3 октомври, се отменят по молба на Община Варна, заради обявения национален траур, свързан с инцидента в Горни Лом! Ще се проведат единствено обявените уроци по народни танци днес в 17:30 ч. !!!!


Програмата на Седмица на движението – Варна вече е готова

Близо 30 организации се обединиха, за да подготвят обща програма за Седмица на движението във Варна. От 29 Септември до 5 Октомври варненци ще имат възможност да пробват безплатно различни видове спорт и движение, които да ги стимулират да бъдат по-активни.
Всеки има възможност да се запозна с Варненската програма и да избере своето движение:

Изтегли – Седмица на движението 2014 програма


 

През 2014 г. сдружение “Варненски младежки фестивал” разшири територията на Седмица на движението в Североизточна България, като привлече Шуменска област, община Провадия и гр. Обзор да станат част от инициативата. Тук можете да разгледате техните програми:

Изтегли – програмата за Шумен

Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2

Изтегли – програмата за Обзор

Slide 2
Slide 2
Slide 2
Slide 2

Изтегли – програмата за Провадия

Slide 1
Slide 1
Slide 2
Slide 2


 

Турнирите по футбол, волейбол и тенис на корт, които трябваше да се проведат на територията на спортните площадки в Морска градина през сряда, четвъртък и петък, за съжаление се отменят от организаторите АУСАС, поради форсмажорни обстоятелства!
FUNCITY и АУСАС се извиняват за причиненото неудобство на всички, които са планирали участие в турнирите!

 


FUNCITY 2014 Radio Spot 2014


Какво да очаквате във FUNCITY 2014

Тази година фестивал FUNCITY предлага най-голямата и разнообразна до момента програма – с над 330 събития. Музикалната програма включва богато разнообразие от артисти както от Варна и страната, така и от чужбина. Някои от по-известните гости на сцената на FUNCITY са Попа Шапка (Румъния), Котаршки Лайф Бенд (София), световният шампион по Beatbox SKILLER, Огледално (Провадия) и много местни звезди, сред които FunkaroundPIZZAIndignity, Ума и Дума и още много други.
Част от новите неща в сектор Спорт през тази година са работилницата за двуетажни колелета, блобинг – безплатни скокове от възглавница във вода, стена за катерене, както и запознаване със спецификата на сърфа. Освен това, любителите на спорта ще могат да се насладят на познатите вече свободно каране и демонстрации върху рампа, йога флай, работилници по стрeлба с лък и скачащи кокили. Спортната програма включва и серия от турнири, сред които стрийтбол, включително със състезатели в колички, волейбол, футбол и тенис на корт, състезания по лонгборд и хек на мрежа и още много, много други. Традицията по отношение на танците във FUNCITY продължава и тази година, като включва открити уроци и демонстрации в различни танцови стилове, танцови битки и конкурси за участници за FUNCITY 2015, и някои новости в областта на Рейки.
Сектор Визуални изкуства през тази година поставя специален фокус върху фотографията. Радио Варна ще отвори врати, за да посрещне участниците в този сектор и да им даде възможност да представят творбите си. Освен фотографските изложби, хората с интерес в този сектор ще могат да се насладят на въстановките от българската средновековна история на Чигот, видео и музикални ембиънт проекти, Графити – в дискусия и на практика, както и на работилница по роботика. Има много възможности за изява и за сръчните. Над 20 работилници ще дадат възможност на хората, които обичат да работят с ръцете си, да пробват различни занаяти. Стан за тъкане, свещоливница, изработка на бижута, комикси, картини, хвърчила и самолета са само част от нещата, в които публиката ще може да е включи и да изработи. Не на последно място е и предприемачеството, което ще се проведе в залите на обсерватория и ще включва различни уъркшопове, презентации и практически дейности, които да събудят предприемаческия дух на младежите и да разширят хоризонтите им за професионална реализация и бизнес мислене.
В нашия вестник можете да намерите повече информация за участниците и дейностите във фестивала, нашите партньори, както и други дейности, които се случват в младежкия сектор във Варна. Можете да разгледате вестника ни в подменю FUNCITY 2014.

Изтегли – Funcity 2014 програма

 


Фестивалът „Фън сити“ в подкрепа на Аспарухово

Организаторите ще предложат на Общински съвет – Варна, 7 000 лв. от бюджета на събитието да бъдат прехвърлени към средствата за покриване на щетите в детските градини и училища в Аспарухово.


FUNCITY 2014 Call for Participation


Формуляр за кандидастване FUNCITY 2014

Application Form_2014_en

Applyingform_2014_bg